Volledig scherm
Nasser Al-Khelaïfi © AFP

Al-Khelaifi blijft hoopvol: Ik geloof in mijn spelers en trainer

Nasser Al-Khelaifi, de steenrijke Qatarese voorzitter van Paris Saint-Germain, hield de moed er in na de nederlaag van zijn ploeg bij Real Madrid (3-1) in de achtste finales van de Champions League. 

Hij had geen kritiek op zijn trainer Unai Emery, die in de slotfase een verdedigende wissel slecht zag uitpakken. Hij was wel niet helemaal tevreden over Gianluca Rocchi, de Italiaanse arbiter van het duel.

,,Ik denk dat het geen slechte wedstrijd van ons was", stelde Al Khelaïfi. ,,We hebben nog 90 minuten waarin we ons alsnog kunnen kwalificeren", doelde hij op de return van over drie weken in Parijs. ,,Bij een gelijke stand van 1-1 waren we dicht bij een tweede treffer. Ik geloof nog in mijn spelers en de trainer. De scheidsrechter heeft ons wel te veel gele kaarten gegeven. Hij hielp Real Madrid."

Trainer Emery kreeg na afloop van het duel wel kritiek van veel fans van PSG. Hij wisselde in de slotfase aanvaller Edinson Cavani voor verdediger Thomas Meunier terwijl de koploper van Frankrijk het duel domineerde. Daarna gaf PSG het duel alsnog uit handen. Emery kreeg vorig jaar ook al veel kritiek toen hij zijn ploeg met verdedigende bedoelingen het veld instuurde voor een uitduel met Barcelona. PSG verspeelde uiteindelijk een voorsprong van 4-0 op de Catalaanse club (6-1).

Volledig scherm
© Photo News