Volledig scherm
© ProShots

Amerikaanse avontuur Vera Pauw ten einde

Het Amerikaanse avontuur van voetbaltrainster Vera Pauw is na amper een jaar al weer voorbij. De 55-jarige Amsterdamse verlaat Houston Dash en keert terug naar eigen land. 

,,Hoewel we diverse clubrecords hebben neergezet en tot de laatste week van de competitie in de race waren voor de play-offs, is het voor mij het beste om terug te gaan naar mijn man in Nederland'', verklaart Pauw op de website van de Amerikaanse club.

Houston Dash komt uit in de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie voor vrouwen. Pauw nam de ploeg vorig jaar onder haar hoede. Het betekende haar eerste klus als trainster bij een club, nadat Pauw jarenlang als bondscoach had gewerkt in Schotland, Nederland en Zuid-Afrika. De 89-voudig international wordt gezien als een van de pioniers van het vrouwenvoetbal in Nederland.

Onder leiding van Pauw boekte Houston Dash negen overwinningen en maakte het 35 doelpunten in de National Women's Soccer League, twee clubrecords. De ploeg liep echter wel deelname aan de play-offs mis. Pauw besloot af te zien van contractverlenging.