Volledig scherm
Arjen Robben. © Getty Images

Arjen Robben tast in het duister bij hardnekkige blessure

Arjen Robben slaagt er maar niet in volledig fit te worden. ,,Ik probeer van alles", vertelt hij in Bild. ,,Maar het levert allemaal niets op. Ik leek tweemaal heel dichtbij en trainde weer met de ploeg. Maar toen kreeg ik toch weer last.”

De 35-jarige Robben speelde op 27 november voor het laatst voor Bayern München. Hij scoorde tweemaal in het gewonnen duel met Benfica (5-1) in de Champions League. Robben klaagde eerst over een dijbeenblessure. Later leek een zenuw in een heup klachten te veroorzaken. ,,Het probleem is dat we nog steeds niet precies weten wat er aan de hand is. Het is echt lastig", stelt Robben.

De Nederlander mist dinsdag hoogstwaarschijnlijk het eerste duel met Liverpool in de achtste finales van de Champions League. Hij hoopt op 13 maart wel weer in actie te komen tijdens de return met de Engelse titelkandidaat. ,,Ik heb allerlei plannen in mijn hoofd. Dat is het probleem ook niet. Maar alles moet wel een beetje meewerken", aldus de aanvaller die Bayern München aan het einde van het seizoen verlaat.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”