Volledig scherm
© EPA

AS Roma helpt in coma geraakte Liverpool-fan

AS Roma en voorzitter Jim Pallotta betalen 150.000 euro aan de familie van Liverpool-supporter Sean Cox ter ondersteuning van de medische en revalidatiekosten. Roma doneert 100.00 euro uit het Roma Cares-fonds en Pallotta maakte een privé-donatie van 50.000 euro.

Cox, een 53-jarige Ierse Liverpool-fan, was bij rellen vooraf aan de halve finale in de Champions League tussen Liverpool en AS Roma buiten stadion Anfield aangevallen. Hij werd buiten bewustzijn gevonden en raakte in een coma.

,,Wat Sean Cox is overkomen, mag niemand die naar een voetbalwedstrijd gaat meemaken”, zei Pallotta. ,,Onze gedachten gaan vandaag, en eigenlijk al vanaf dag één dat dit gebeurde, uit naar Sean, Martina en de hele familie. We hopen dat Sean zo snel mogelijk helemaal hersteld is.”

,,Ons leven is op de kop gezet door wat er met Sean is gebeurd”, reageerde zijn echtgenote Martina. ,,Er zijn op dit moment geen tekenen dat Sean in staat zal zijn om naar huis te gaan, zelfs met intensief gespecialiseerd revalideren. Die zal jaren duren en hij zal de rest van zijn leven verzorging nodig hebben.”