Volledig scherm
Krassimir Balakov. © BSR Agency

Balakov nieuwe bondscoach van Bulgarije

De voormalige Bulgaarse international Krassimir Balakov wordt de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De 53-jarige oud-voetballer zal op 7 juni bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië voor het eerst op de bank plaatsnemen, meldt de Bulgaarse voetbalbond BFU.

“Ik ben zeer tevreden dat een van de grootste namen uit de Bulgaarse sportgeschiedenis een langdurige overeenkomst als bondscoach heeft gesloten”, zei Borislav Mihailov van de BFU.

Balakov kwam als speler uit voor onder meer Sporting en VfB Stuttgart en speelde 92 wedstrijden voor Bulgarije. Hij volgt Petar Hoebsjev op en moet zijn land voor het eerst sinds 2004 naar het EK leiden.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”