Volledig scherm
Josep Maria Bartomeu. © EPA

Barcelona wil vaker in buitenland spelen: ‘We moeten dichter bij onze fans komen’

Als het aan voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona ligt, worden jaarlijks drie wedstrijden uit de Spaanse competitie in het buitenland gespeeld. Het was al de bedoeling dat Barcelona dit seizoen in de Amerikaanse stad Miami zou voetballen tegen Girona, maar dat ging niet door omdat teveel partijen daar tegen waren. ,,Als we willen dat La Liga een sterke competitie is, dan moeten we zulke wedstrijden in het buitenland spelen’', zei Bartomeu bij de BBC.

De organisatie van La Liga sloot vorig jaar een lucratief contract met sport- en mediamultinational Relevent. Onderdeel daarvan is dat ieder seizoen minimaal één Spaans competitieduel in Noord-Amerika wordt gespeeld. ,,Als we La Liga willen promoten, dan moeten we jaarlijks drie wedstrijden in het buitenland spelen. Eén in Amerika, één in het Midden-Oosten en één in Azië’, aldus de voorzitter van Barcelona. ,,We moeten dichter bij onze fans komen.’'

De Spaanse voetbalbond en de spelersvakbond zien niets in de ‘buitenlandse’ competitiewedstrijden. Daardoor ging het geplande duel in Miami tussen Barcelona en Girona ook niet door.

Volledig scherm
Josep Maria Bartomeu met Frenkie de Jong. © EPA
  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.