Hansi Flick met Leon Goretzka.
Volledig scherm
Hansi Flick met Leon Goretzka. © BSR Agency

Bayern München neemt voor kerst beslissing over nieuwe trainer

Bayern München beslist nog voor de kerst over de positie van trainer Hansi Flick. Dat heeft topman Karl-Heinz Rummenigge toegezegd. Momenteel is Flick als ad interim in functie, na het ontslag van Niko Kovac.

,,Op 21 december spelen we de laatste wedstrijd van het jaar, tegen Wolfsburg”, zegt Rummenigge. “Op die zaterdag of de dag erna hebben we overleg en nemen we een beslissing.”

Flick begon goed met vier zeges op rij, en alles wees erop dat hij ten minste tot het einde van het seizoen zou blijven. De laatste twee duels echter verloor Bayern München, waardoor het wat is afgezakt in de Bundesliga. Bayern staat nu zevende met zeven punten achterstand op Borussia Mönchengladbach, de verrassende koploper in de Bundesliga.

De club is al wel geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Vanavond speelt Bayern nog thuis tegen Tottenham Hotspur, dat ook al zeker is van een plek in de knock-outfase. Bij de heenwedstrijd in Londen won Bayern München, met Niko Kovac nog als coach, nog met 2-7 van Tottenham Hotspur.