Volledig scherm
Tyler Boyd (l) maakte tegen Guyana’ Amerika's duizendste interlandgoal. © AFP

Berhalter ziet Verenigde Staten overtuigend starten

De Verenigde Staten zijn het toernooi om de Gold Cup goed begonnen. In Saint Paul (Minnesota) was het elftal van bondscoach Gregg Berhalter met 4-0 te sterk voor Guyana.

Middenvelder Paul Arriola opende na een klein halfuur spelen de score. Na rust maakte Tyler Boyd twee doelpunten en ook Gyasi Zardes was een keer trefzeker. Het eerste doelpunt van Boyd betekende het duizendste doelpunt voor het Amerikaanse mannenteam, dat in augustus 1916 de eerste wedstrijd speelde.

De winst was een opsteker voor Berhalter (ex-FC Zwolle, Sparta en SC Cambuur), die in december werd aangesteld als nieuwe bondscoach nadat de Verenigde Staten het WK in Rusland waren misgelopen. De Amerikanen verloren onlangs oefenwedstrijden van Jamaica en Venezuela.

Panama versloeg in dezelfde poule Trinidad en Tobago met 2-0. De treffers kwamen in de tweede helft op naam van Armando Cooper en Édgar Yoel Bárcenas. Zaterdag spelen de Verenigde Staten in Cleveland tegen Trinidad en Tobago. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de twee landen sinds oktober 2017. Trinidad won toen en maakte zo definitief een einde aan de kansen op deelname aan het WK voor de Amerikanen.

Volledig scherm
Gregg Berhalter overlegt met Michael Bradley. © AFP