Volledig scherm
Marcelo Bielsa in zijn typerende houding als coach van Leeds United. © BSR Agency

Bielsa voor 36 uur op en neer naar Australië

Marcelo Bielsa vliegt deze week op en neer naar Australië om één oefenwedstrijd van Leeds United te coachen. De Argentijn gaat daarna snel terug naar Engeland, om met een deel van zijn selectie weer aan de slag te gaan op het trainingsveld. 

Volgens de BBC zit Bielsa twee keer 20 uur in het vliegtuig, voor amper anderhalve dag in Australië. Leeds United trekt deze week naar de andere kant van de wereld voor oefenwedstrijden tegen Manchester United en Western Sydney Wanderers. Bielsa heeft zijn selectie in twee delen opgesplitst. Hij stuurt zestien spelers naar Perth om daar te oefenen.

Zelf zit hij alleen bij het duel met Manchester United op de bank. De 63-jarige Argentijn stapt daarna weer het vliegtuig in, terug naar Leeds. Daar gaat hij met de achtergebleven spelers weer aan de slag.

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.