Volledig scherm
© REUTERS

Blatter: Geld maakt het voetbal kapot

Volgens voormalig FIFA-baas gaat het voetbal kapot door toedoen van het grote geld. ,,Mensen betalen al veel geld voor een kaartje. De prijzen gaan alleen maar meer omhoog, omdat clubs steeds meer geld nodig nodig hebben”, aldus Blatter in een interview met de Zwitserse krant Schweiz am Wochenende.

Blatter, die vanwege een corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond aan de kant is gezet, zegt dat het tekenend is dat er minder mensen naar de Franse, Italiaanse, Engelse, Spaanse en Duitse competities kijken.

De 83-jarige Zwitser hoopt dat de Zwitserse openbaar aanklager snel zal beslissen of hij voor de rechter wordt gedaagd of dat de zaak komt te vervallen. ,,Als dat achter de rug is, wil ik een boek schrijven.”

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”