FC Cincinnati heeft Jaap Stam aangesteld als hoofdcoach maar blijkt nog niet exact te weten hoe hij eruitziet.
Volledig scherm
FC Cincinnati heeft Jaap Stam aangesteld als hoofdcoach maar blijkt nog niet exact te weten hoe hij eruitziet. © FC Cincinnati

Blunder in Amerika bij bekendmaking nieuwe trainer Jaap Stam...maar wie is dan de man op deze foto??

De officiële aankondiging van Jaap Stam als nieuwe trainer van FC Cincinnati verliep niet helemaal vlekkeloos. De Amerikaanse club stelt erg content te zijn met het aantrekken van de 47-jarige Kampenaar, maar uit de gekozen foto blijkt het imposante uiterlijk van Stam nog geen indruk te hebben gemaakt op FC Cincinnati.  

De kale man op de foto is namelijk niet Stam, maar Tinus van Teunenbroek. Toegegeven: de verwarring is enigszins voor te stellen. De blik, het kale hoofd en de Ajax-stropdas doen denken aan Stam in zijn tijd als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. FC Cincinnati pakte dus echter een foto van Van Teunenbroek, voormalig elftalleider in de jeugd bij Ajax.

Op Twitter reageerden tal van volgers met een knipoog op de persoonsverwisseling. Onder anderen Erik ten Hag, oud-scheidsrechter Pierluigi Collina, Peter Bosz en Jonjo Shelvey werden gefeliciteerd met hun aanstelling. Ondanks de vele commentaren en grappen, heeft FC Cincinnati de onjuiste aankondiging na twee uur nog altijd niet van Twitter verwijderd.

Diederik Smit on Twitter

@fccincinnati I'm sorry, @fccincinnati but that is not Jaap Stam. This is Jaap Stam.