Manchester City laat de champagne ontkurken na een zinderende competitieslot.
Volledig scherm
Manchester City laat de champagne ontkurken na een zinderende competitieslot. © REUTERS

Britse media na zinderende ontknoping in titelrace: ‘Wanhoop bij City veranderde in een delirium’

De zinderende titelrace tussen Manchester City en Liverpool kreeg gisteren de ontknoping die het verdiende. Britse media raken niet uitgeschreven over de manier waarop de ploeg van trainer Pep Guardiola binnen een tijdsbestek van vijf minuten een 0-2 achterstand tegen Aston Villa omboog in een 3-2 zege en zo alsnog de titel greep.

 1. City pakt titel op wonderbaarlijke wijze na drie goals in vijf minuten: ‘Liverpool heeft ons tot het uiterste gedreven’
  Play
  Met video

  City pakt titel op wonderbaar­lij­ke wijze na drie goals in vijf minuten: ‘Liverpool heeft ons tot het uiterste gedreven’

  Manchester City is voor de vierde keer in vijf seizoenen kampioen van de Premier League geworden. De ploeg van Pep Guardiola kwam met 0-2 achter tegen Aston Villa en leek mentaal geknakt, maar herpakte zich met drie goals tussen minuut 76 en 81: twee van invaller İlkay Gündoğan en tussendoor van Rodri. Liverpool won door twee late goals nog met 3-1 van Wolves, maar eindigt een punt achter Manchester City en zal geen historische quadruple (vier prijzen) pakken dit seizoen.
 2. Voorzitter Real Madrid wil ‘deze’ Kylian Mbappé niet hebben: ‘Bij ons is niemand groter dan de club’

  Voorzitter Real Madrid wil ‘deze’ Kylian Mbappé niet hebben: ‘Bij ons is niemand groter dan de club’

  Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de mislukte transfer van Kylian Mbappé. De Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League dacht maandenlang dat Mbappé deze zomer naar Madrid zou komen, maar de 23-jarige Fransman besloot op het laatste moment zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain met drie jaar te verlengen.