Georgi Dermendzhiev is de nieuwe bondscoach van Bulgarije.
Volledig scherm
Georgi Dermendzhiev is de nieuwe bondscoach van Bulgarije. © REUTERS

Bulgarije vindt opvolger voor ontslagen Balakov

Georgi Dermendzhiev wordt de nieuwe bondscoach van Bulgarije. Dat melden Bulgaarse media. De voormalige trainer van Ludogorets en Levski Sofia wordt de opvolger van Krassimir Balakov, die vorige week werd ontslagen.

Dermendzhiev tekent naar verwachting morgen een contract. ,,We hebben nog een paar dingen op te ruimen", zei de coach naar aanleiding van zijn aanstelling. Daarmee doelde hij de de zwarte periode die het Bulgaarse voetbal doormaakt.

Bij het EK-kwalificatieduel Bulgarije - Engeland (0-6) legde de scheidsrechter het duel tweemaal stil toen er apengeluiden vanaf de tribunes klonken. Sommige Bulgaarse fans brachten ook de Hitlergroet.

De ontslagen Balakov raakte in opspraak omdat hij aanvankelijk had verklaard dat het hem niet was opgevallen dat donkere spelers van Engeland racistisch werden bejegend door Bulgaarse fans. Hij bood later alsnog Engeland zijn excuses aan.

De Bulgaarse politie arresteerde twaalf verdachten en de UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van de fans.