Volledig scherm
Manchester City. © BSR Agency

City ontloopt transferverbod, FIFA geeft een boete

Manchester City heeft een boete van zo'n 340 duizend euro gekregen van de FIFA voor het overtreden van de regels omtrent transfers van jeugdspelers onder de achttien jaar. The Citizens ontlopen daarmee een transferverbod. 

Net als Chelsea (dat deze zomer én komende winter geen spelers mag vastleggen, red.) leek ook Manchester City te moeten vrezen voor een transferverbod. De club uit Manchester had net als Chelsea de regels overtreden omtrent het vastleggen en registreren van jeugdspelers die jonger dan achttien jaar zijn. 

In tegenstelling tot Chelsea komt City weg met een boete. De FIFA heeft daarbij naar eigen zeggen rekening gehouden met het feit dat City zijn verantwoordelijkheid heeft genomen in de kwestie. Op basis van artikel 19 van de FIFA-regels, dat stelt dat jeugdspelers onder de achttien jaar niet naar of vanuit het buitenland getransfereerd mogen worden, wordt er wel een boete opgelegd.

Andere zaak

Volledig scherm
Sheikh Mansour. © AFP

City is nog verwikkeld in een andere zaak. Twee maanden geleden diende de landskampioen van Engeland bij het internationale sporttribunaal CAS een klacht in tegen de UEFA. City is het er niet mee eens dat de Europese voetbalbond een onderzoek is gestart naar het financiële beleid van de club. Eerder deed Paris Saint-Germain al beklag bij het CAS.

Manchester City zou ook gerommeld hebben met de cijfers van sponsorcontracten om een verlies van 11,5 miljoen euro in te dekken. De club is sinds 2008 in handen van de Abu Dhabi United Group, het bedrijf van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.