Volledig scherm
Frank de Boer als trainer van Atlanta United. © AP

De Boer: Gelijk salaris voor man en vrouw, niet bij voetbal en tennis

Als het aan trainer Frank de Boer van Atlanta United ligt, krijgen mannen en vrouwen gelijk betaald. Maar niet binnen het voetbal of tennis.  

 ,,Als je het aan mij vraagt, is het belachelijk. Naar de WK-finale voor mannen kijken zo’n half miljard mensen, naar de eindstrijd van vrouwen ongeveer honderd miljoen. Dat is toch een wezenlijk verschil", zegt De Boer in een interview met de Engelse krant The Guardian, die vraagt wat hij vindt van het feit dat de KNVB de salarissen gelijk trekt bij de nationale elftallen. ,,Hetzelfde geldt voor tennis.”

Niet dat de trainer van Atlanta United het vrouwelijk geslacht geen goed honorarium gunt. Integendeel zelfs. ,,Ik vind dat vrouwen moeten krijgen wat ze verdienen. Als voetbal of tennis net zo populair wordt als bij de mannen, dan zouden de salarissen gelijk moeten zijn.” 

Die vlieger gaat voorlopig nog niet op. De Boer: ,,Het heeft ook met reclame-inkomsten te maken. Die blijven bij het vrouwenvoetbal en -tennis achter. Waarom zouden ze dan hetzelfde moet verdienen?”