De Bruyne gidst België simpel langs Schotland

SamenvattingNog altijd is België zonder puntenverlies in groep E. Ook Schotland werd aan de zegekar gebonden door de koploper: 0-4. 

Volledig scherm
Kevin de Bruyne. © BELGA

In de heksenketel die Hampden Park heet, liet België zich niet afschrikken. Schotland was een eenvoudige prooi gebleken in Glasgow. Na een half uur spelen stond het al 0-3. Romelu Lukaku opende, op aangeven van Kevin de Bruyne, binnen tien minuten het Belgische doelpuntenbal. De nieuwe spits van Inter ging door waar hij bij Inter mee gestopt was: scoren.

Daarna bepaalden dode spelmomenten de wedstrijd en bleef De Bruyne betrokken bij alle doelpunten. Eerst legde de middenvelder van Manchester City een korte corner zo neer dat Thomas Vermaelen slechts binnen hoefde te tikken. Enkele minuten later deed Toby Alderweireld hetzelfde: 0-3. 

Ook de De Bruyne zelf kwam op het scorebord. Hij bekroonde zijn goede spel met een afstandsschot dat de Schotse doelman David Marshall verschalkte. Zo kende België een zorgeloze avond op Hampden Park. Met achttien punten ligt het EK binnen handbereik. 

Bekijk hier de openingstreffer van Romelu Lukaku:

Bekijk hieronder de 0-2 en 0-3: