Volledig scherm
Arjen Robben bij Bayern München, de kapitaalkrachtigste club van Duitsland © Getty Images

Duitse voetbal genereert steeds meer inkomsten

De inkomsten van clubs uit de twee hoogste divisies van het Duitse voetbal zijn weer gestegen. De in de DFL verzamelde clubs - 36 in totaal - komen over het seizoen 2017-2018 samen uit op een bedrag van 4,42 miljard euro. Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In tien jaar tijd is er sprake van een verdubbeling.

De clubs uit de Bundesliga hebben uiteraard veruit het grootste aandeel: 3,81 miljard euro. ,,Het Duitse professionele voetbal blijft zich positief ontwikkelen. Zeker door het huidige mediacontract dat voor het eerst op de balans is meegenomen’', lichtte Christian Seifert, baas van de Deutsche Fussbal Liga, toe. ,,Digitalisering en globalisering zullen de komende jaren nieuwe kansen bieden.’' De inkomsten uit mediarechten groeiden het afgelopen seizoen van 960 miljoen naar 1,25 miljard euro.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.