Dybala redt Juventus tegen Lokomotiv Moskou

Juventus is in eigen huis ontsnapt tegen Lokomotiv Moskou (2-1). Lange tijd stond de Italiaanse kampioen op achterstand, maar de Argentijn Paolo Dybala sloeg in het laatste kwartier twee keer toe. Hierdoor stijgen de Italianen naar de eerste plaats in groep D.

Met Matthijs de Ligt in de basis ging de ploeg van Maurizio Sarri op jacht naar de tweede zege van de groepsfase, na een gelijkspel bij Atlético Madrid (2-2) en een overwinning op Bayer Leverkusen (3-0). Het begin was voor de Italianen, maar het was de Russisch kampioen dat voor het eerst het doel wist te vinden. Middenvelder Aleksej Mirantsjoek sloeg na een half uur toe.

Lange tijd hielden de Russen stand, tot Dybala zijn verantwoordelijkheid nam. De Argentijn maakte een kwartier voor tijd op de voor hem zo kenmerkende wijze met een indraaiend schot met links de gelijkmaker. Slechts drie minuten na dat doelpunt was Dybala alert op een rebound om Juventus zo de overwinning te bezorgen.

Leverkusen weer onderuit

Na nederlagen tegen Lokomotiv Moskou (1-2) en Juventus (0-3) stond de ploeg van Bosz puntloos onderaan in Groep D. In een matige eerste helft gebeurde er nauwelijks iets, maar kreeg Leverkusen wel de beste kansen. 

In de tweede helft zocht Atlético nadrukkelijker de aanval op en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de openingstreffer. Op aangeven van Renan Lodi kopte de net ingevallen Alvaro Morata bij de eerste paal raak: 1-0. In het restant van de wedstrijd probeerde Leverkusen nog wel iets te forceren, maar werd er niet meer gescoord.

Paolo Dybala was de grote man voor Juventus.
Volledig scherm
Paolo Dybala was de grote man voor Juventus. © REUTERS
Alvaro Morato viert feest na de 1-0.
Volledig scherm
Alvaro Morato viert feest na de 1-0. © AFP
Peter Bosz weet opnieuw niet te winnen.
Volledig scherm
Peter Bosz weet opnieuw niet te winnen. © AFP
Alvaro Morato tekende voor de 1-0.
Volledig scherm
Alvaro Morato tekende voor de 1-0. © Getty Images
Diego Simeone viert de 1-0.
Volledig scherm
Diego Simeone viert de 1-0. © AP
Volledig scherm
© AFP