Volledig scherm
© Getty Images

'Eerste La Liga-duel in de VS wordt Girona tegen FC Barcelona en supporters mogen gratis gaan'

Javier Tebas, de baas van de Spaanse competitie, zegt dat het voor 90 procent zeker is dat het eerste competitieduel dat in de Verenigde Staten wordt gespeeld, gaat tussen Girona en FC Barcelona.

De Spaanse competitie sloot onlangs een 15-jarig contract af met het bedrijf Relevent om per jaar een paar duels in Amerika te laten plaatsvinden. La Liga ontvangt hier 200 miljoen euro voor.

,,Girona tegen Barcelona wordt voor 90 procent zeker in Amerika gespeeld, maar de overeenkomst gaat niet om slechts één wedstrijd. Het is een veel groter proces", aldus Tebas in een interview met het Spaanse radiostation Onda Cero.

,,Het is geen verplichting voor de clubs om één wedstrijd per jaar in Amerika te spelen. Alleen de clubs die zich vrijwillig aanmelden gaan. Maar dit is groter dan een wedstrijd. Het gaat om strategie en sponsoren."

Het duel zorgt ervoor dat Girona geen thuisduel in het eigen stadion speelt met Barcelona, maar Tebas geeft aan dat er gratis vluchten beschikbaar worden gesteld voor de supporters, zodat ze naar de wedstrijd kunnen in het Hard Rock Stadion van de Miami Dolphins in Florida.

Volgens Tebas moeten vooral kleinere clubs profiteren van de regeling. ,,Sommige clubs met eenzelfde profiel als Girona hebben nu interesse. Seizoenskaarthouders worden gecompenseerd en er is een mogelijkheid om naar Miami te reizen. Relevent betaalt de kosten."

  1. ‘Dembélé moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barça te spelen’

    ‘Dembélé moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barça te spelen’

    Ousmane Dembélé heeft wat moeite met de teamdiscipline bij FC Barcelona, maar de Franse nieuwkomer heeft geen slechte relatie met zijn teamgenoten. Dat zegt Luis Suárez, de Uruguayaanse spits van de Catalaanse topclub. ,,Hij moet zich wel wat verantwoordelijker opstellen en een voorbeeld nemen aan zijn ervaren ploeggenoten. Ousmane moet beseffen dat het een voorrecht is om voor Barcelona te voetballen.’'