Volledig scherm
© REUTERS

FIFA-award: Van Dijk stemt op ploeggenoot Salah

Virgil van Dijk mocht als aanvoerder van Oranje zijn stem uitbrengen voor de FIFA-awards. De Liverpool-verdediger koos voor ploeggenoot Mohamed Salah. Real-middenvelder Luka Modric ging er vanavond met de prijs vandoor.

Salah kreeg de maximale vijf punten van Van Dijk. Kevin De Bruyne mocht dankzij Van Dijk drie punten bijschrijven en Kylian Mbappé één punt. Van Dijk mocht ook zijn stem uitbrengen op de beste coach van het jaar. Ook daarbij was de Nederlander trouw aan zijn werkgever. Liverpool-coach Jürgen Klopp stond op één bij Van Dijk, gevolgd door Pep Guardiola en Zinédine Zidane. 

Koeman

Bondscoach Ronald Koeman koos voor Kevin De Bruyne als beste speler. De Belg zat niet bij de drie genomineerden van vanavond. Cristiano Ronaldo, vanavond afwezig bij het FIFA-gala in Londen, kreeg geen punt van Koeman. De drie punten van de bondscoach gingen naar Antoine Griezmann van Atlético Madrid, de latere winnaar Luka Modric kreeg één punt.

De beste coach volgens de Nederlandse bondscoach is, niet geheel verrassend, Pep Guardiola. Gevolgd door Didier Deschamps, die er met de eindzege vandoor ging, en Zinédine Zidane. 

Lees hier op wie alle aanvoerders en bondscoaches hebben gestemd. 

Volledig scherm
Luka Modric met zijn gezin. © EPA
Volledig scherm
Mohamed Salah feliciteert Luka Modric. © EPA
Volledig scherm
© AFP