Volledig scherm
Frank de Boer. © Getty Images

Frank de Boer heeft smaak te pakken met Atlanta United

Derde zege op rijFrank de Boer en Atlanta United hebben de stijgende lijn ingezet. Terwijl in Nederland iedereen op één oor lag, boekte de Nederlandse coach zijn derde overwinning op rij in de Major League Soccer (MLS). Toronto FC werd in het eigen Mercedes-Benz Stadium met 2-0 verslagen.

Na de 1-0 overwinning op Colorado Rapids en de 0-3 overwinning op Sporting Kansas City werd ook Toronto FC, de ploeg van onder anderen voormalig SC Heerenveen-speler Michael Bradley, aan de zegekar gebonden. De basis daarvoor werd gelegd in de zeventiende minuut toen Hector Villalba de 1-0 aantekende. In de 67ste minuut maakte de Duitser Julian Gressel het karwei af door op aangeven van Joseph Martinez, ook de aangever bij de 1-0, de 2-0 eindstand te noteren.

Door de nieuwe driepunter meldt Atlanta United, de kampioen van het afgelopen MLS-seizoen, zich in de middenmoot van de Eastern Conference. Daar bezit de formatie van De Boer nu de zevende plek. Met twee wedstrijden minder gespeeld bedraagt de achterstand op koploper Philadelphia Union zes punten. 

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”