Memphis Depay in Nantes.
Volledig scherm
Memphis Depay in Nantes. © REUTERS

‘Gestrafte’ Depay stelt met Lyon teleur in Nantes

Olympique Lyon heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League een flinke steek laten vallen. De ploeg van  Bruno Genesio verloor bij degradatiekandidaat Nantes (2-1) en verzuimde daardoor het gat met de nummers één en twee (PSG en Lille) te verkleinen.

Volledig scherm
© AFP

Memphis Depay begon bij Lyon op de bank. Volgens de Franse tv-zender Canal+ zou de Oranje-international gestraft zijn na een incident op de training eerder deze week, naar verluidt een vechtpartij met linksback Ferland Mendy. Depay viel niettemin snel in, in de 34ste minuut voor Lucas Tousart.  Ploeggenoot Kenny Tete daarentegen maakte als basisspeler zijn rentree nadat hij vorige maand bij Oranje binnen een minuut geblesseerd was geraakt tegen Wit-Rusland.

Ex-NEC-aanvaller Anthony Limbombe was met een vrije trap in de slotfase matchwinnaar.

Het degradatieduel tussen Dijon en Amiens (0-0) werd korte tijd onderbroken wegens racistische spreekkoren vanaf de tribunes. Aanvoerder Prince Gouano van Amiens moest het daarbij ontgelden. Hij deed daarover zijn beklag en stopte met voetballen, waarna de wedstrijd voor vijf minuten werd stilgelegd.