Griekse hooligans vallen spelers en fans Bayern aan tijdens jeugdwedstrijd

Bij het duel tussen Olympiakos en Bayern München in de UEFA Youth League hebben Griekse relschoppers voor grote consternatie gezorgd. Jeugdspelers van de Duitse club werden belaagd en Bayern-fans werden bekogeld met tal van voorwerpen.

De wedstrijd vond vanmiddag plaats op het trainingscomplex van de Griekse club. Bij een voorsprong van 4-0 in Duits voordeel bestormden 45 relschoppers van Olympiakos het jeugdcomplex. Een deel van de aanvallers droeg motorhelmen en was gewapend met stokken. Ook probeerden de aanvallers vlaggen te stelen en gooiden ze met verschillende voorwerpen. Na drie minuten vluchtten de aanvallers weer. 

De arbitrage besloot de wedstrijd te staken. Nadat de rust was teruggekeerd werden de laatste tien minuten van het duel alsnog uitgespeeld. In de stand (0-4) kwam geen verandering meer.

Zeker vier fans van de Duitse recordkampioen raakten gewond bij de aanval, meldt de Griekse politie. Zowel de medische staf van Bayern als die van Olympiakos hielp met het verzorgen van de gewonde supporters. De politie moest eraan te pas komen om de supporters van Bayern het stadion uit te loodsen. De gewonde fans zijn overgebracht naar een ziekenhuis. 

Het Karaiskakis Stadion van Olympiakos.
Volledig scherm
Het Karaiskakis Stadion van Olympiakos. © Getty Images