Volledig scherm
PREMIUM
Mbappé. © AFP

Het ‘XXL-salaris’ van Mbappé waar Messi en Ronaldo van droomden

BiografieDe biograaf van Kylian Mbappé (20) heeft onthuld wat de stervoetballer exact verdient bij Paris Saint-Germain. Messi, Ronaldo en Neymar konden er op die leeftijd alleen maar van dromen.

Door Frank Renout

Kylian Mbappé ontvangt van Paris Saint-Germain in vijf jaar tijd bijna 100 miljoen euro bruto. Dat is netto zo’n 45 miljoen die op zijn bankrekening wordt gestort. Zijn gemiddelde maandsalaris ligt op ruim 1,6 miljoen bruto. Daar komen nog premies bovenop. Bij de onderhandelingen over zijn contract werd de Franse international niet vergezeld door een advocaat of agent. Het was zijn vader Wilfrid die een van de duurste transfers aller tijden regelde.

Dat blijkt uit de biografie van de voetballer, Mbappé, Le phénomène, die vandaag verschijnt in Frankrijk. Sportjournalist Arnaud Hermant schetst daarin het leven van de aanvaller, maar hij kreeg ook inzage in het contract met PSG.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”