Volledig scherm
Wilfried Zaha. © Getty Images

Hodgson wint als ‘oudste manager ooit’ van Leicester City

Roy Hodgson mag zich sinds vandaag de oudste manager ooit in de Premier League noemen. De Engelsman nam het record over van Bobby Robson, die 71 jaar en 192 dagen oud was toen hij op 28 augustus 2004 voor het laatst in de Engelse topcompetitie op de bank zat bij Newcastle United. Hodgson, 71 jaar en 198 dagen oud, kreeg in de uitwedstrijd tegen Leicester City een mooi cadeautje van zijn spelers.

Crystal Palace won in Leicester met 4-1. Michy Batshuayi opende kort voor rust de score, maar Leicester kwam na een uur spelen op gelijke hoogte via Jonny Evans. In de laatste 20 minuten pakte de ploeg van Hodgson de winst dankzij doelpunten van Wilfried Zaha (twee) en Luka Milivojevic (strafschop). De 71-jarige trainer had Patrick van Aanholt zoals gebruikelijk een basisplaats gegeven, Jairo Riedewald bleef naast de nieuwe recordhouder op de bank zitten. Hodgson werkt al sinds 1976 als trainer. Hij werkte bij tal van clubs en was onder meer bondscoach van Engeland.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.