Italiaanse voetbalwereld jubelt: ‘Yes we Kean’

De Italiaanse voetbalploeg is de EK-kwalificatie begonnen met een 2-0-overwinning op Finland en dat zorgde voor vreugde en vertrouwen in het land dat net als Oranje het WK van 2018 miste. Grootste jubel was voor de pas 19-jarige Moise Kean. ‘Baby-Italië staat op’, schreef de krant Gazzetta dello Sport, die een beroemde uitspraak van voormalig Amerikaans president Barack Obama verbasterde: ‘Yes we Kean.’

Kean, de zoon van een Ivoriaanse vader, maakte zaterdag in Udine de 2-0. Het was het eerste doelpunt van de Juventus-aanvaller in zijn tweede interland. Slechts één international was jonger toen hij zijn eerste treffer voor de Squadra Azzurra maakte: Bruno Nicolè was achttien toen hij in 1958 bij zijn debuut tegen Frankrijk meteen scoorde. ,,Ik wil geschiedenis schrijven met de Italiaanse ploeg", zei Kean. ,,Er liggen veel doelen voor me die ik wil bereiken.”

Bondscoach Roberto Mancini heeft flink verjongd en zag ook de 22-jarige Nicolò Barella van Cagliari scoren. Op het veld stonden ook de 19-jarige Nicolò Zaniolo van AS Roma en de 20-jarige doelman Gianluigi Donnarumma van AC Milan.

Volledig scherm
Moise Kean. © Getty Images
Volledig scherm
Moise Kean. © REUTERS