John Lammers.
Volledig scherm
John Lammers. © foto: Carla Vos

John Lammers ontslagen bij Esbjerg

Trainer John Lammers moet op zoek naar een nieuwe werkgever. De 55-jarige Brabander is ontslagen bij de Deense club Esbjerg fB. Lammers, die met Esbjerg afgelopen seizoen als derde eindigde in de competitie en zo Europees voetbal behaalde, moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten in de eerste weken van het seizoen.

Esbjerg werd in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Sjachtjor Soligorsk uit Wit-Rusland. In de Deense Superliga won de ploeg van Lammers slechts één van de eerste negen competitiewedstrijden. Met vijf punten houdt Esbjerg alleen Silkeborg IF onder zich op de ranglijst.

Lammers, oud-spits van onder meer RKC Waalwijk, NAC Breda en de Franse club Toulon, werkte ruim twee jaar bij Esbjerg. Hij leidde zijn ploeg eerst terug naar de hoogste afdeling en eindigde daarna afgelopen seizoen als derde. Het was voor Lammers zijn eerste trainersklus in het buitenland, nadat hij eerder in Nederland bij onder meer Excelsior en FC Eindhoven op de bank had gezeten.