Jürgen Klinsmann als analyticus voor de Duitse televisie.
Volledig scherm
Jürgen Klinsmann als analyticus voor de Duitse televisie. © BSR Agency

‘Klinsmann wordt bondscoach Ecuador’

Jürgen Klinsmann staat op het punt om voor de derde keer bondscoach te worden. Volgens de Duitse krant Bild gaat de voormalig international de nationale ploeg van Ecuador onder zijn hoede nemen. 

De 55-jarige Duitser was eerder bondscoach van Duitsland (2004-2006) en de Verenigde Staten (2011-2016). Hij leidde de ‘Mannschaft’ op het WK van 2006 in eigen land naar het brons, maar maakte daarna plaats voor zijn assistent Joachim Löw die nu nog steeds de bondscoach is.

De voormalige topspits werd eind 2016 ontslagen door de Amerikaanse bond vanwege de teleurstellende resultaten in de WK-kwalificatie. Zijn opvolger Bruce Arena wist de Amerikanen niet meer naar het WK van 2018 in Rusland te leiden. Inmiddels is Gregg Berhalter bondscoach van ‘Team USA’.

Klinsmann werkt sinds begin dit jaar als tv-analyticus bij RTL. Hij analyseert onder meer de interlands van de ‘Mannschaft’. De Duitser staat nu op het punt om zijn tv-baantje weer in te wisselen voor de functie van bondscoach bij Ecuador, de nummer 65 van de wereldranglijst. Ecuador wist afgelopen zomer op de Copa América slechts één punt te pakken.