Volledig scherm
Brendan Rodgers, de succesvolle coach van Leicester City. © REUTERS

Leicester-coach Rodgers doet belofte: ‘We verkopen niemand in januari’

Leicester City is vooralsnog dé verrassing van het seizoen in de Premier League. De ploeg van manager Brendan Rodgers neemt de tweede plek in achter Liverpool. Rodgers weet dat de topclubs zijn spelers nauwlettend in de gaten houden, maar hij wil in de winterse transferperiode niemand kwijt.

,,We zijn absoluut niet van plan om in januari iemand te verkopen”, zei Rodgers. ,,Wat we hebben, willen we houden. Als we de mogelijkheid hebben om onze selectie te versterken, dan zullen we dat zeker niet laten. Maar als dat niet lukt, dan gaan we door met de groep die we hebben. Want die is erg sterk.”

Leicester City verbaasde in het seizoen 2015-2016 de hele voetbalwereld door kampioen te worden in Engeland. De keerzijde van het succes was dat de ‘Foxes’ heel wat basiskrachten zagen vertrekken. Dit seizoen doet Leicester City opnieuw bovenin mee, met de gebleven topschutter Jamie Vardy als boegbeeld. De Engelse spits maakte al elf doelpunten. Ook spelers als James Maddison en Youri Tielemans hebben zich in de kijker gespeeld. Zo staat Maddison, die onlangs debuteerde in het Engelse elftal, nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United. Als het aan Rodgers ligt, blijft de deur deze winter echter dicht bij Leicester City, dat net als Chelsea zes punten achterstand heeft op koploper Liverpool. 

Koploper Manchester City, dat zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Chelsea speelt, heeft al negen punten achterstand op Liverpool. Leicester City speelt morgenmiddag de uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion, dat op een elfde plaatst staat in de Premier League. 

Volledig scherm
Brendan Rodgers viert samen met de Turkse verdediger Caglar Soyuncu de overwinning op Arsenal. © BSR Agency