Volledig scherm
© Getty Images

Levante wil via CAS Barça uit beker wippen

Levante gaat alsnog een poging wagen Barcelona via juridische weg uit het Spaanse bekertoernooi te wippen. De club is naar het hof van sportarbitrage CAS in Lausanne gestapt om te protesteren tegen het opstellen van een niet-speelgerechtigde voetballer.

Levante verloor in de achtste finales van Barça. Hoewel de club uit Valencia de thuiswedstrijd met 2-1 won, maakte bekerhouder Barcelona die nederlaag meer dan goed met een 3-0-zege in Camp Nou.

Levante diende vlak voor de return een klacht in bij de Spaanse bond over Juan 'Chumi' Brandariz. Die verdediger had meegedaan bij Barcelona in het eerste duel, maar volgens Levante had hij niet mogen spelen omdat hij nog een schorsing had uitstaan. De Spaanse bond wees de klacht af omdat die te laat was ingediend.

Levante laat het er niet bij zitten. De club vraagt het CAS Barcelona te diskwalificeren en het bekertoernooi voorlopig op te schorten zolang er nog geen uitspraak is over 'Chumi'.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.