Volledig scherm
Een muurtje met spelers van Lille. © REUTERS

Lille blijft tweede in Franse competitie

Lille OSC blijft voorlopig tweede in Frankrijk. De formatie van coach Christophe Galtier won vanavond met 1-3 bij SM Caen. De doelpunten van Lille kwamen op naam van Nicolas Pépé, Rafael Leao en Luiz Araujo.

Lille maakte de laatste treffer met een man minder, na rood voor Zeki Celik. Daarna zorgde Rodrigue Ninga nog voor het doelpunt van de thuisclub.

Olympique Lyon, dat later op de avond met Memphis Depay tegen Stade Reims speelt, kan Lille daardoor vooralsnog niet inhalen. Het verschil is nu vijf punten.

Lille staat tien punten achter op alleenheerser Paris Saint-Germain. De koploper heeft ook nog eens drie duels meer te gaan.

Volledig scherm
© REUTERS
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.