Volledig scherm
Trent Alexander-Arnold in het shirt van Liverpool. © Getty Images

Liverpool-rechtsback Alexander-Arnold haakt met rugblessure af bij Engeland

Trent Alexander-Arnold speelt niet mee met Engeland in de kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Montenegro. De rechtsback van Liverpool heeft last van zijn rug. Vooralsnog heeft bondscoach Gareth Southgate geen vervanger opgeroepen. Hij heeft nog 22 spelers over.

Alexander-Arnold meldde zich enkele dagen geleden al geblesseerd bij de selectie. ,,We hadden gehoopt op snel herstel’', meldde een woordvoerder van de bond aan de BBC. ,,Het gaat inderdaad wel beter, maar niet goed genoeg om de komende dagen te spelen.’'

Of Marcus Rashford vrijdag inzetbaar is wordt zeer betwijfeld. De aanvaller van Manchester United kon donderdag niet aan de groepstraining meedoen omdat hij evenmin fit is. Hij ondervindt hinder van een enkel. Het is wel de bedoeling dat hij in elk geval de komende dagen bij de selectie blijft, met het oog op de tweede wedstrijd.

Engeland begint de campagne richting Europees kampioenschap vrijdag op Wembley met de wedstrijd tegen Tsjechië. Maandag speelt het land in Montenegro.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.