Freddie Ljungberg (r) in conclaaf met Pierre-Emerick Aubameyang.
Volledig scherm
Freddie Ljungberg (r) in conclaaf met Pierre-Emerick Aubameyang. © Getty Images

Ljungberg snakt met Arsenal naar een zege

Interim-trainer Freddie Ljungberg weet wat Arsenal nodig heeft om uit de sportieve crisis te komen. ,,Alleen een overwinning kan de jongens weer wat vertrouwen geven”, zei de Zweed, die voorlopig de leiding heeft over het Londense elftal na het ontslag van manager Unai Emery. 

Ook met Ljungberg als eindverantwoordelijke op de bank ging Arsenal donderdag voor eigen publiek onderuit tegen Brighton & Hove Albion: 1-2. ,,We waren er niet in de eerste helft. We speelden passief, zonder energie. Het leek of de jongens de bal liever niet wilden hebben. Ze oogden bang, ze bewogen amper, iedereen stond stil. Daar hebben we in de rust over gepraat”, zei Ljungberg, die als assistent van Emery al bij het elftal betrokken was. ,,We zeiden: dit is Arsenal niet. Na een tactische aanpassing oogden we in de tweede helft plotseling weer als een team. We hebben Brighton 20 minuten onder druk gezet, doelpunten gemaakt en we dachten dat we de wedstrijd konden winnen.”

Een van de twee treffers van Arsenal werd echter afgekeurd en in de slotfase moesten de ‘Gunners’ de 1-2 incasseren. ,,Ik weet zeker dat als we er een overwinning uit kunnen slepen, dat we uit deze situatie gaan komen”, aldus Ljungberg, wiens elftal in de Premier League op de tiende plek staat.

Arsenal speelt maandag de stadsderby tegen West Ham United en gaat drie dagen later in België de strijd aan met Standard Luik. De ploeg van Ljungberg heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan in de Europa League.

Bekijk hier de de samenvatting van Arsenal - Brighton: