Derrick Luckassen na zijn goal in Moeskroen voor Anderlecht.
Volledig scherm
Derrick Luckassen na zijn goal in Moeskroen voor Anderlecht. © BELGA

Luckassen gidst Anderlecht naar kwartfinales beker

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Crocky Cup. De ploeg uit Brussel won in Le Canonnier van Moeskroen met 3-2. Het winnende doelpunt voor de ploeg van de weer geblesseerd uitgevallen Vincent Kompany kwam van PSV-huurling Derrick Luckassen. 

Voormalig NAC-aanvaller Stipe Perica maakte nog de 1-0 voor Moeskroen, maar nog in de eerste helft zette Anderlecht orde op zaken door Kemar Roofe en de pas 17-jarige Jeremy Doku. In de 56ste minuut vergrootte Luckassen de marge. Hij maakte zijn eerste goal sinds Anderlecht hem in augustus tijdelijk overnam van PSV. Hoewel Cedric Omoigui in de slotfase nog 2-3 maakte, kwam de kwartfinaleplaats voor Anderlecht niet meer in gevaar. Diep in blessuretijd kreeg Anderlecht nog een strafschop, net als zondag gemist door Roofe.

Tegenslag was er kort na de pauze voor speler-manager Vincent Kompany, die opnieuw met een blessure naar de kant moest. De verdediger had zondag juist zijn rentree gemaakt na ruim drie maanden blessureleed.

Voor Anderlecht is het de eerste keer in vijf jaar dat de club de laatste acht haalt. Daarin is over twee weken Club Brugge de tegenstander. De andere duels zijn Union Sint-Gillis - KV Kortrijk, Zulte Waregem - Charleroi en Standard Luik - Antwerp.