Volledig scherm
© REUTERS

Lukaku over vertrek bij United: Ik voelde me niet meer welkom

In een Amerikaanse podcast met LA Lakers-speler Josh Hart heeft Romelu Lukaku (26) duidelijk gemaakt waarom hij weg wilde bij Manchester United.

Zonder hem bij naam te noemen, doelde Lukaku wellicht op Ole Gunnar Solskjaer. Tussen speler en trainer brak er iets. Lukaku: ,,Ik ben niet dom. Ik voelde me niet meer gewenst, dus wilde ik een snelle oplossing. Er is veel gezegd. Ik voelde me niet beschermd. Er doken plots transfergeruchten op. Ze willen Rom niet meer. En er stond niemand op om die de kop in te drukken. Ik heb een goede drie-vier weken gewacht. Er gebeurde niks.”

Quote

Ik zat op een plaats waar ik niet gewenst was. Dan wil ik geen blok aan het been zijn

Romelu Lukaku

,,Ik had een gesprek met de club en liet hen verstaan dat we beter uit elkaar zouden gaan”, vervolgt Lukaku. ,,Ik wilde gewoon dat jij zei: Romelu zal voor zijn plaats vechten, maar het gebeurde niet meer. Niet in de laatste vier, vijf maanden. Allemaal berichten van: hij gaat vertrekken, hij hoort hier niet thuis. Ik dacht even na, maar de berichten bleven komen. Wie lekte die? Niet mijn agent. Niet ik. Ze denken dat we dom zijn, maar dat zijn we niet. We weten wie erachter zit. Dus vertelde ik hen dat het beter was om te vertrekken. Ik zat op een plaats waar ik niet gewenst was. Dan wil ik geen blok aan het been zijn. Laten we een oplossing vinden. Jij wil geen ongelukkige speler houden en jij wil me hier duidelijk niet.”

Romelu Lukaku met Antonio Conte, zijn coach bij Inter.
Volledig scherm
Romelu Lukaku met Antonio Conte, zijn coach bij Inter. © EPA

Na een soap van weken verkocht Man United de Belg  uiteindelijk voor meer dan 70 miljoen euro aan Inter. Ook Juventus mengde zich, maar uiteindelijk sprong een ruilconstructie met Paulo Dybala af. ,,Je kan vechten voor je plaats, maar geluk komt eerst. Ik wil naar een club waar ik gewenst ben.”

Lukaku speelde twee jaar op Old Trafford. Onder José Mourinho was hij anderhalf jaar onbetwist eerst keus. Onder Solskjaer gleed hij af.  ,,Waarom speel ik wel goed bij de nationale ploeg en niet bij United? Ligt dat aan mij? Gelukkig is de perceptie in België over mij aan het keren.”

Fans van Inter heten Lukaku welkom: