Volledig scherm
Romelu Lukaku en Youri Tielemans vieren een doelpunt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (3-0). © BELGA

Lukaku, topscorer onder de internationals

Romelu Lukaku is van onschatbare waarde voor het Belgische nationale elftal en scoorde gisteravond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland zijn 24ste en 25ste goal in zijn laatste 21 interlands. Daarmee is de Belgische spits de meest scorende international van de laatste tijd.

Romelu Lukaku staat vaak ter discussie, maar telkens weer bewijst hij zijn waarde voor de Belgische nationale ploeg. De goalgetter heeft sinds zijn debuut in maart 2010 46 goals gemaakt in tachtig wedstrijden. Vooral de laatste tijd is Lukaku op dreef met 25 doelpunten in de laatste 21 wedstrijden (sinds 31 augustus 2017). Wereldwijd zijn er weinig internationals die aan deze productiviteit kunnen tippen. In vergelijking met andere doelpuntenmakers uit aan de UEFA en CONMEBOL gelieerde landen – data van andere voetbalfederaties is incompleet – is Lukaku met stip de nummer één.

Alleen Cristiano Ronaldo komt met achttien goals enigszins in de buurt. Ook de in Engeland bejubelde goaltjesdief Harry Kane moet met ‘slechts’ zestien doelpunten buigen voor de scoringsdrift van de Belg. Memphis Depay, de Nederlander die de laatste 21 wedstrijden het meest heeft gescoord, valt buiten de top tien en blijft met elf goals ver verwijderd van de productiviteit van de Belgische spits.

Volledig scherm
Spelers met de meeste doelpunten uit de laatste 21 interlands.* *Betreft alleen spelers uit de UEFA- en CONMEBOL-landen. Voorwaarde is dat ze in het seizoen 2018/19 minimaal één interland hebben gespeeld, zodat alleen recente spelers mee zijn genomen. © Optasport