Luuk de Jong de held van Sevilla met winnende goal in derby bij Real Betis

VideoLuuk de Jong beleefde een moeizame start in Spanje, maar de 29-jarige spits heeft vanavond de harten van de fans van Sevilla FC veroverd. Hij maakte in de 55ste minuut de winnende goal in de stadsderby bij rivaal Real Betis: 1-2.

Sevilla was in de dertiende minuut al op voorsprong gekomen in het Estadio Benito Villamarín, dat gevuld was met 60.000 fanatieke fans. Real Betis-keeper had geen antwoord op het schot van Lucas Ocampos, de Argentijnse vleugelaanvaller van Sevilla. Kort voor rust maakte Real Betis gelijk via Loren Moron, waarna de thuisploeg in de tweede helft op zoek ging naar de voorsprong. 

Die kwam er niet, want tien minuten na rust was daar vanuit het niets de 1-2 van Luuk de Jong. De van PSV overgekomen spits stond op de rand van het strafschopgebied vrij en na een goede pass van Éver Banega haalde hij met links hard uit. Via de onderkant van de lat vloog de bal binnen. De scheidsrechter overlegde nog even met de VAR of er geen sprake was van buitenspel, maar dat bleek niet het geval. Zo kon De Jong zich opmaken voor een lange feestavond in Sevilla, al zal hij zich morgen wel gewoon moeten melden in Zeist voor de aankomende interlands met Oranje.

Tweede goal voor Sevilla

Het was voor De Jong pas zijn tweede goal namens Sevilla, waar hij tot op heden elf competitieduels en twee Europa League-wedstrijden voor speelde. Op 20 oktober maakte De Jong ook al de winnende goal in de 1-0 overwinning op Levante, toen als invaller. Vanavond had hij voor de negende keer een basisplaats. 

Sevilla staat nu vierde in La Liga, slechts een puntje achter koploper FC Barcelona. Real Betis staat op een teleurstellende zeventiende plaats in de Spaanse competitie, nog wel vier punten boven de degradatiestreep. 

Luuk de Jong juicht nadat hij Sevilla op 1-2 heeft gezet.
Volledig scherm
Luuk de Jong juicht nadat hij Sevilla op 1-2 heeft gezet. © AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
d
Volledig scherm
d © AFP