Volledig scherm
© AFP

Mali simpel voorbij Mauritanië, Tunesië begint matig

Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1. Mali begon juist met een ruime zege.

Zonder denderend spel kwam Tunesië na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Youssef Msakni benutte een penalty. Na de rust maakte Angola het spel. Dat resulteerde in de 73ste minuut in de gelijkmaker van Djalma Campos. Keeper Farouk Ben Mustapha liet een schot los, waarop Campos de bal voor het intikken had. Youssef Msakni kreeg in blessuretijd nog een goede kans, maar hij schoot recht op Angola-keeper Tony Cabaça.

In dezelfde groep won Mali overtuigend met 4-1 van Mauritanië. De voetballers uit Mauritanië debuteren op de Afrika Cup, maar hadden weinig in te brengen tegen Mali dat met Abdoulay Diaby en Moussa Maréga ervaren spelers in zijn team heeft.

Aanvoerder Diaby opende de score voor Mali. Maréga maakte er op slag van rust uit een strafschop 2-0 van. In de tweede helft zorgde Adama Traoré met een hard schot voor de 3-0. Na een overtreding op Ismaël Diakité, maakte Hacen namens Mauritanië het eerste doelpunt in de Afrika Cup. Traoré bepaalde de eindstand op 4-1. 

Volledig scherm
© REUTERS