Maradona kan juichen, maar verliest wel bij debuut als coach van Gimnasia

VideoDiego Maradona heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Gimnasia y Esgrima La Plata verloren. Racing Club de Avellaneda was met 1-2 te sterk in het uitverkochte Estadio Juan Carmelo Zerillo. Gimnasia blijft door de nederlaag 24ste en laatste in de Argentijnse Superliga.

Maradona (58) werd op vrijdag 6 september aangesteld bij Gimnasia, waar vorige week zondag een emotionele presentatie volgde. Vandaag had Maradona zijn emoties een stuk beter onder controle, al leefde hij de hele wedstrijd hartstochtelijk mee. Op de speciale Diego-cam van de Argentijnse sportzender TNT Sports waren zijn aanwijzingen en scheldkanonnades de hele wedstrijd live te volgen. 

Het was voor Maradona een bijzondere wedstrijd, want de Argentijnse voetballegende was alleen van januari tot en met maart 1995 even coach van een club in eigen land. Dat was toen bij Racing Club, de tegenstander van vandaag. Maradona besloot vervolgens al snel weer te gaan voetballen. Hij deed dat nog twee jaar bij zijn grote liefde Boca Juniors. Maradona pakte zijn trainersloopbaan in 2008 pas weer op, toen hij bondscoach van Argentinië werd. Daarna werkte hij nog als trainer in de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico.  

TNT Sports LA on Twitter

¡Así celebró Diego Maradona su primer gol como técnico de Gimnasia! 👉 Matías García cabeceó y desató una locura en el banco Tripero 🔥 https://t.co/CA5Nn5nQxG

Snel weer op achterstand

Diego González maakte in de 36ste minuut de 0-1 voor Racing Club, dat vorig seizoen kampioen werd in Argentinië. In de 52ste minuut maakte middenvelder Ariel Matías García gelijk namens Gimnasia, waarna Maradona een minuut lang compleet uit zijn dak ging met zijn al even hartstochtelijke assistenten. Lang duurde de vreugde bij de spelers, supporters en technische staf van Gimnasia echter niet, want in de 54ste minuut maakte Argentijns international Matías Zaracho de 1-2 voor Racing Club. Daar bleef het bij in La Plata. 

Op dinsdag 24 september speelt Gimnasia uit bij nummer zes Talleres de Córdoba. Vier dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen River Plate, de huidige nummer vier in de Argentijnse competitie. Gimnasia sluit de competitie op 1 maart 2020 af met een uitwedstrijd bij Boca Juniors, de club waar Maradona een ster werd en zijn loopbaan afsloot. 

GIMNASIA 🐺 on Twitter

Diego está en casa 🌳 #MaradonaEnGimnasia #MaradonaAzulyBlanco #Maradona #Gimnasia #Lobo #GELP #Bosque

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images