Hakim Ziyech
Volledig scherm
Hakim Ziyech © ANP

Marokko verliest ondanks goals Ziyech uitzwaaiduel voor Afrika Cup

Marokko heeft de laatste oefeninterland op weg naar de Afrika Cup verloren. Ondanks twee goals van Hakim Ziyech gingen de bezoekers uit Zambia in het uitzwaaiduel in Marrakech met de overwinning aan de haal: 2-3.

Al binnen een minuut keek Marokko tegen een achterstand aan (goal Mwape Musonda), maar halverwege de eerste helft maakte Ziyech gelijk. Ook een nieuwe achterstand (44’ Kings Kangwa) werd door de Ajacied weggepoetst. Tien minuten na rust scoorde hij vanaf de stip, maar op de 2-3 van RB Salzburg-speler Enock Mwepu (75ste minuut) had Marokko geen antwoord meer.

Voor Marokko is het de tweede oefennederlaag binnen een week, nadat woensdag Gambia met 0-1 te sterk was. De Afrika Cup begint op 21 juni. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelt op 23 juni de eerste wedstrijd tegen Namibië. Verder zijn Ziyech en co in de groepsfase van het toernooi gekoppeld aan Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Ziyechs ploeggenoot Noussair Mazraoui bleef tegen Zambia uit voorzorg de hele wedstrijd aan de kant. Ook Oussama Idrissi (AZ), die eveneens tot de definitieve selectie behoort, kwam niet in actie.