Volledig scherm
Lionel Messi (r) en Portugal Cristiano Ronaldo tijdens het FIFA-gala van vorig jaar. © AFP

'Messi en Ronaldo mijden FIFA-gala'

De twee grootste voetbalsterren van het laatste decennium ontbreken maandagavond in Londen op het FIFA-gala. 

Volgens Spaanse en Italiaanse media mijden Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het voetbalfeest in de Engelse hoofdstad, waar onder meer de beste speler ter wereld van 2018 wordt gehuldigd. Ronaldo behoort tot de drie kanshebbers, Messi voor het eerst in jaren niet.

De Argentijnse vedette van FC Barcelona en de Portugese topaanwinst van Juventus kwamen zondagavond beiden in actie. Juventus won mede dankzij een doelpunt van Ronaldo met 2-0 bij Frosinone, het Barcelona van aanvoerder Messi moest in het eigen Camp Nou genoegen nemen met een punt tegen Girona (2-2). 

De Argentijn behoort niet tot de drie kandidaten voor de belangrijkste prijs in Londen, maar maakt met zijn doelpunt op het WK tegen Nigeria wel kans op de Puskás Award, voor de mooiste treffer van afgelopen seizoen. Ronaldo dingt voor die prijs ook mee met zijn omhaal in de Champions League namens Real Madrid tegen zijn huidige werkgever Juventus.

Voor de verkiezing van speler van het jaar heeft de Portugees concurrentie van Luka Modric, de Kroatische spelmaker van Real Madrid, en de Egyptische aanvaller Mohamed Salah van Liverpool.