Daniëlle van de Donk feliciteert Caitlin Foord met haar eerste goal voor Arsenal.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk feliciteert Caitlin Foord met haar eerste goal voor Arsenal. © BSR Agency

Miedema, Roord en Van de Donk met Arsenal door in FA Cup

Het vrouwenteam van Arsenal heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Women's FA Cup. De recordhouder met veertien eindzeges won vanmiddag op Meadow Park met 2-0 van Lewes FC. 

Arsenal kende een moeizame eerste helft tegen Lewes, dat uitkomt op het tweede niveau in het Engelse vrouwenvoetbal, maar tien minuten na rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Het was de Australische nieuwkomer Caitlin Foord die van dichtbij binnen kon tikken, nadat de keepster van Lewes de inzet van Daniëlle van de Donk nog kon keren. Van de Donk zorgde vijf minuten voor tijd zelf voor de 2-0 door af te ronden na voorbereidend werk van Vivianne Miedema, die in de 65ste minuut inviel. 

Arsenal speelt volgende week in Nottingham de finale van de Continental Cup (League Cup), waarin Chelsea de tegenstander is. 

Arsenal Women on Twitter

Quarter finals, here we come 👋 #WomensFACup 🏆

Groenen verslaat Kaagman en Van Es

In de FA Women's Super League won Jackie Groenen met haar club Manchester United met 2-3 bij Everton, waar internationals Kika van Es en Inessa Kaagman de hele wedstrijd speelden. Manchester United staat nu vierde in het eerste seizoen in de FA Women's Super League, Everton staat zesde. 

Barclays FA Women's Super League on Twitter

Long distance shots ➕ @JustLuc_ How has this gone in⁉️ @EvertonWomen have a comeback in their sights... https://t.co/k1HshvOqNB

Topper eindigt in gelijkspel

Vanmiddag werd ook de topper in de FA Women's Super League gespeeld. Het eindigde na een spectaculaire wedstrijd in 3-3 bij Manchester City - Chelsea. City blijft daarmee koploper met 40 punten, maar achtervolger Chelsea (39 punten) heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. Arsenal staat derde met 36 punten en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan Manchester City. Voor City zijn er nog zes competitieduels te spelen, voor Chelsea en Arsenal nog zeven. 

Barclays FA Women's Super League on Twitter

One word: wow 😱 @Bethany_Eng15 🔥 #BarclaysFAWSL https://t.co/t8FTQBoMiE

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency