Jordi Alba.
Volledig scherm
Jordi Alba. © AFP

Na Piqué levert ook Alba bij Barcelona deel van salaris in, clubleiding wacht nog op Busquets en Roberto

In navolging van centrale verdediger Gerard Piqué heeft ook linksback Jordi Alba ingestemd met een flinke salarisverlaging bij het armlastige FC Barcelona. Volgens Spaanse media is de 32-jarige akkoord gegaan met een vermindering van 25 procent. 

 1. Check hier de lotingen van Champions League, Europa League en Conference League

  Check hier de lotingen van Champions League, Europa League en Conference League

  Feyenoord neemt het in de kwartfinales van de Europa League op tegen AS Roma, zo wees de loting vanmiddag uit. AZ, dat zich ten koste van Lazio plaatste voor de laatste acht in de Conference League, treft RSC Anderlecht. Ook werd vandaag de loting voor de Champions League verricht. Check hieronder alle wedstrijden in de Europese kwartfinales. De winnaars van de wedstrijden met een A erachter treffen elkaar in de halve finales. Datzelfde geldt voor de winnaars van de duels met een B erachter.
 1. Laporta over schuld Barça: ‘Het is 1,35 miljard euro, het vorige bestuur heeft gespeeld met het bestaan van de club’
  Woedende voorzitter

  Laporta over schuld Barça: ‘Het is 1,35 miljard euro, het vorige bestuur heeft gespeeld met het bestaan van de club’

  Joan Laporta heeft vanmiddag bij een persconferentie van exact twee uur in Camp Nou verdere uitleg gegeven over de financiële situatie bij FC Barcelona. ,,Het vorige bestuur heeft er een enorme puinhoop van gemaakt. Op dit moment bedraagt de schuld van Barça liefst 1,35 miljard euro. Ja, echt waar, zo erg en zorgwekkend is de situatie van deze club. De financiële situatie is dramatisch", zei Laporta tegen de Spaanse pers.
 2. ‘Presi Piqué’ deelt kinderfilmpje met Koeman en spreekt over salarisoffer: ‘Ik moest het voortouw nemen’
  Video

  ‘Presi Piqué’ deelt kinderfilm­pje met Koeman en spreekt over salarisof­fer: ‘Ik moest het voortouw nemen’

  Gerard Piqué heeft zondagavond gereageerd op zijn fraaie geste. Doordat de 34-jarige verdediger afgelopen week aanbood om vier miljoen euro salaris per jaar in te leveren, konden Memphis Depay en Eric García zondagavond hun debuut maken in La Liga. Ook plaatste Piqué een filmpje van zijn vijfde verjaardag, toen hij zijn huidige trainer Ronald Koeman om een handtekening vroeg in San Sebastián. Het fragment is op Twitter al 130.000 keer geliked.