Volledig scherm
Teleurstelling bij de spelers van United. © REUTERS

Neville schaamt zich voor ‘ranzige’ nederlaag United

Gary Neville heeft hard uitgehaald naar de spelers van zijn oude ploeg Manchester United. De voormalig captain noemde de 4-0 nederlaag bij Everton ‘ranzig’.

Quote

‘Ik hoef geen namen te noemen, ze weten wie ze zijn.’

Gary Neville

Neville, die nu werkzaam is als een Sky Sports-analyticus, vindt dat United zich van enkele spelers moet ontdoen. ,,Ik heb vaak gezegd dat als clubs onkruid in de tuin hebben, je dat moet kwijtraken. Het valt de fundamenten van het huis aan en moet goed worden aangepakt.”

Hij wilde niet zeggen op welke spelers hij doelt. ,,Ik hoef geen namen te noemen, ze weten wie ze zijn, ze staan elke dag in de krant en zijn op sociale media.”

Neville staat achter coach Ole Gunnar Solskjaer. ,,Ik geloof volledig in Ole, de club zal hem volledig steunen. Ik ben woedend op het feit dat hij naar de fans moest gaan om zich te verontschuldigen. Het was beschamend om een paar van die United-spelers te zien spelen.”

Excuses

Volledig scherm
Ole Gunnar Solskjaer bedankt de meegereisde fans. © AP

Solskjaer zei zich diep te schamen voor het verlies. ,,Vanaf het beginsignaal ging het fout bij ons. Ik wil hiervoor mijn excuses aan de fans aanbieden. Zij zijn de enige mensen die het clublogo vandaag mogen dragen met het hoofd omhoog. Wij mogen dat niet.’’

Volgens Solskjaer was Everton op alle fronten de betere ploeg. ,,Er zijn ontzettend veel dingen die verbeterd moeten worden bij ons. Talent alleen is niet voldoende. We zijn op dit moment ver verwijderd van het niveau waarop we willen zijn. Als je op deze manier verliest, dan weet iedereen dat er heel veel werk te doen valt. Dat zullen we gezamenlijk moeten doen. Deze club heeft vaker dieptepunten beleefd. We zullen met elkaar weer overeind moeten komen. Dat gaat enige tijd vergen, maar het zal gebeuren.’’

Volledig scherm
Gary Neville op archiefbeeld. © Getty Images
  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.