Newcastle United met schrik vrij bij Blackburn Rovers

SamenvattingBlackburn Rovers wasin 1995 nog de beste club van Engeland, maar anno 2019 zijn The Blue and Whites een modale middenmotor in de Championship. Het weer hield Blackburn er niet van Premier League-club in de FA Cup tot het uiterste te dwingen. Na de 1-1 in Newcastle op 5 januari sloegen de Magpies vanavond pas die pin de verlenging toe: 2-4.

Newcastle United, dat voor het eerst in zes duels weer eens een zege boekte, plaatste zich daarmee voor de vierde ronde van de FA Cup, waarin het volgende maand op het eigen St. James’ Park Watford ontvangt.  Newcastle en Blackburn maakten er een boeiende eerste helft van met vier goals. Sean Longstaff en Callum Roberts bezorgden de bezoekers een snelle voorsprong, waarna Anthony Armstrong en Darragh Lenihan de schade nog voor de rust herstelden. Pas in de verlenging zorgen Joselu en Ayoze Perez voor het verschil: 2-4. 

Er werden nog twee replays afgewerkt. Sheffield Wednesday won met 1-0 bij Luton Town en Stoke City, de club van aanvoerder Bruno Martins Indi, redde het niet tegen Shrewsbury Town (2-3). Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Cuco Martina zaten niet bij de selectie.

Volledig scherm
Bradley Dack van Blackburn Rovers (links) in duel met Fabian Schar van Newcastle United. © Getty Images
Volledig scherm
Doelman Freddie Woodman van Newcastle United. © Getty Images