Onbegrip in Spanje na ‘illegale’ goal Mbappé: ‘Ongekend schandaal in VAR-tijdperk’

SamenvattingHet winnende doelpunt van de Franse sterspeler Kylian Mbappé in de finale van de Nations League (2-1) leidde in heel Spanje tot verontwaardiging en onbegrip. De Spaanse selectie van Luis Enrique sprak van een schande en de media op het Iberisch schiereiland kapittelden de arbitrage. 

2 reacties

 • Frank Bruggeman

  3 maanden geleden
  Als er zoveel onduidelijkheid ontstaat na een aanpassing dan zul je de aanpassing terug moeten draaien. 9 van de 10 vindt dit gewoon buitenspel.
 • Theo Boutens

  3 maanden geleden
  Als oud-scheidsrechter vind ik deze aanpassing van de buitenspelregel een slechte zaak. Altijd was het moment van spelen van de bal door de aanvallende partij beslissend. Nu had Mbappe, ondanks dat García de bal licht raakte, voordeel van zijn overduidelijke buitenspelsituatie. Ik pleit daarom voor snelle aanpassing van deze achteruitgang van de regels.
 1. La Supercoppa Italiana: de wedstrijd waarin en waaromheen niets vanzelfsprekend is

  La Supercoppa Italiana: de wedstrijd waarin en waaromheen niets vanzelf­spre­kend is

  De strijd om de Supercoppa Italiana staat vanavond om 21.00 uur op het programma. De Italiaanse variant van de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld tussen Internazionale en Juventus in het iconische San Siro in Milaan, de thuisbasis van landskampioen Inter. Zo traditiegetrouw als de Johan Cruijff Schaal echter is, zo wispelturig is haar Italiaanse evenknie. Een opfriscursus voor wie de draad kwijt is.