Oud-voetballer Jansen (33) voorzitter HSV

Marcell Jansen is pas 33 jaar, maar hij mag zich nu al de hoogste baas van Hamburger SV noemen. De oud-speler van de roemruchte club uit Hamburg kreeg zaterdag bij de presidentsverkiezing de meeste stemmen. Jansen moet ervoor zorgen dat de gevallen grootmacht weer opbloeit.

Volledig scherm
Marcell Jansen op een archieffoto. © AP

HSV degradeerde afgelopen seizoen voor het eerst uit de Bundesliga. De club van jeugdinternational Rick van Drongelen staat nu aan kop in de tweede klasse. Terugkeer naar het hoogste niveau is het doel van HSV.
Tijdens het roerige afgelopen seizoen stapte Bernd Hoffmann op als voorzitter van HSV. Acht maanden lang bleef de hoogste functie in het Volksparkstadion onbezet.

De leden van HSV mochten zaterdag een nieuwe preses kiezen. Van de 1289 uitgebrachte stemmen waren er 799 voor Jansen, die in 2015 op 29-jarige leeftijd besloot te stoppen met voetballen toen hij geen nieuw contract kreeg bij 'zijn' HSV. De linksback speelde 45 interlands voor Duitsland. Jansen verloor met de 'Mannschaft' de finale van het EK 2008 en pakte brons op de WK's van 2006 en 2010.