Paraguay naar kwartfinale na gelijkspel Ecuador en Japan

Copa AméricaJapan en Ecuador zijn maandag uitgeschakeld in de Copa America na hun 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling ging Paraguay door naar de kwartfinale, als een van de twee beste derde plaatsen.

Een overwinning voor ofwel Japan of Ecuador zou hen zeker een plaats hebben opgeleverd bij de laatste acht. Japan nam na 15 minuten de leiding toen Shoya Nakajima vanaf 25 meter raak schoot. Ecuador trok de stand 20 minuten later echter weer gelijk toen Angel Mena van dichtbij het doel trof.

Ecuador was de betere ploeg in de levendige tweede helft, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Japan leek vlak voor het einde toch nog bijna de winst te grijpen, maar de slechts 9.729 toeschouwers in het Mineirao stadion in Belo Horizonte zagen dat het doelpunt terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Het resultaat betekent dat Uruguay, dat maandag met 1-0 won van Chili, zaterdag tegen Peru zal aantreden voor een plek in de halve finale. Chili zal het een dag eerder moeten opnemen tegen Colombia, de winnaar van groep B.

Gastheer Brazilië opent de kwartfinalereeks donderdag in Porto Alegre tegen Paraguay en Venezuela staat vrijdag tegenover Argentinië in het Maracana-stadion in Rio.

Volledig scherm
De teleurstelling bij Robert Arboleda van Ecuador na de uitschakeling. © EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
De Japanner Daizen Maeda mist een kans op een doelpunt. © EPA