PEC Zwolle-verdediger Nakayama debuteert in basiself Japan met forse nederlaag

De Japanse voetballers zijn het toernooi om de Copa América begonnen met een nederlaag tegen Chili (4-0). Eduardo Vargas (twee), Erick Pulgar en Alexis Sánchez maakten de doelpunten in Estádio do Morumbi. Bij Japan maakte Yuta Nakayama, verdediger van PEC Zwolle, zijn debuut.

Japan doet met een jonge en grotendeels onervaren ploeg mee aan het toernooi in Brazilië. Nakayama (PEC Zwolle) debuteerde als basisspeler in de nationale ploeg. De 22-jarige verdediger speelt sinds begin dit jaar voor de eredivisieclub uit Overijssel. De Japanner deed in vier competitieduels mee. Ko Itakura, de 22-jarige middenvelder van FC Groningen, bleef in São Paulo op de bank.

Volledig scherm
Yuta Nakayama (r) in duel met Arturo Vidal van Chili. © EPA

Op het toernooi om de Gold Cup, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, verloor Curaçao met 1-0 van El Salvador. Nelson Bonilla passeerde PSV-doelman Eloy Room in de blessuretijd van de eerste helft. Met Cuco Martina, PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman, Elson Hooi en Charlison Benschop stonden nog heel wat (ex-)eredivisiespelers binnen de lijnen in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston.