Ploeterend Everton boekt zeer welkom succesje

VIDEOEverton heeft eindelijk weer eens een competitiewedstrijd in de Premier League gewonnen. Na vier nederlagen op rij leverde het thuisduel met West Ham United wél een driepunter op: 2-0.

De eerste treffer viel na iets meer dan een kwartier en kwam van de voet van Bernard. Hij leek zich vast te lopen, maar vanuit een bijna onmogelijke hoek frommelde hij de bal alsnog in het West Ham-doel. Dat was lange tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Dat wil zeggen: het enige géldige doelpunt van de wedstrijd. Zo troffen namelijk ook Richarlison en Yerry Mina doel namens de thuisploeg, maar beide goals werden afgekeurd. Met name de rake kopbal van laatstgenoemde (uit een corner) werd om onduidelijke redenen geannuleerd. Theo Walcott raakte nog de bal en Alex Iwobi verprutste een grote kans, maar die missers kwamen Everton niet duur te staan.

Sterker nog: in blessuretijd tekende Gylfi Sigurdsson voor de eindstand. De IJslandse invaller kapte zich buiten de zestien knap vrij en ramde de 2-0 schitterend in de bovenhoek.

De thuiszege betekende voor Everton een welkome opsteker. The Toffees stonden tot zaterdagmiddag op zeven punten uit acht duels en verkeerden daarmee in de degradatiezone. Nu is de ploeg een paar plekken gestegen, terwijl het goed presterende West Ham even de aansluiting met de subtop lijkt te verliezen.

Volledig scherm
© BSR Agency